Nyheder

Lidt studiearbejde

Udover indspilningerne med Øssur Johannesen er det hen over sommeren også blevet til lidt saxofon på en produktion, som saxofonisten Jacob W. Elvstrøm er ved at færdiggøre, og på et par numre, som billedkunstneren og musikeren Bjørn Eriksen arbejder på. Selv har jeg ikke nogen større produktion undervejs, så det er dejligt for mig at få lejlighed til at medvirke på andres. Det er altid en fornøjelse, og jeg gør mit bedste for at leve mig ind i de musikalske universer, jeg bliver inviteret til at deltage i.

Jazzkursus på Johan Borups Højskole 10 – 16/7

Det jazzkursus, jeg tidligere har fortalt om, nærmer sig hastigt, og jeg er i fuld gang med indholdet til det, jeg kalder et “berigelseskursus”. Der forudsættes ingen særlig viden, man skal ikke kunne spille eller synge (det gør ikke noget man kan), man får ikke stillet opgaver (men der bliver jo nok stillet et par spørgsmål hist eller her). Til gengæld får man nogen gode historier, får hørt noget fantastisk musik og lidt viden om, hvorfor det er så godt. Og den slags.

Der er koncert tirsdag aften 11/6  kl. 19:15 med Stefan Pasborg, Carsten Dahl og Fredrik Lundin. Kursisterne kan gratis invitere gæster til denne unikke oplevelse. Det kan de også fredag aften, hvor Lone Selmer, Thomas Ovesen og jeg giver koncert. Det er også kl. 19:15

Kom og mød skønne mennesker med samme passion for jazz som du selv har!

Tilmelding via www.borups.dk/sommerkurser 2017

Mere Øssur Johannesen

Det er blevet til 2 x 2 timer mere med vilde optagelser, herunder halvdelen sammen med guitaristen Hans Karl  Hansen.

Burnin Red Ivanhoe 50 år!

22. maj 1967 optrådte M/S Mitte – The Burnin Red Ivanhoes for første gang med sange som Ridder Rød, Marsfesten, Kaj og Indre landskab. Det skete i Munkekælderen i København og besætningen var:

Steen Claësson (sang, guitar) Karsten Vogel (altsaxofon) Steen Lange (bas) Per Kragh-Müller (trommer)

22. maj i år markerer vi dagen ved en event-koncert på Asgårdsvej på Frederiksberg, hvor den omtrent helt originale besætning vil spille et udvalg af disse nu legendariske sange. Peter Ingemann, der dengang spillede bas med Per og Karsten i flere jazzsammenhænge, er bassist til jubilæumskoncerten. De tre andre er som dengang Steen, Per og Karsten. For Per er det noget ganske særligt at spille trommer igen efter ikke at have rørt en trommestik i mere end 40 år. Et par anekdoter skal der nok blive plads til også. Til gengæld er der IKKE åbent for jamsessions eller anden musikalsk indblanding. Det foregår nemlig i haven, og der er gode naboer at tænke på.

Det er ikke en almindelig koncert, men hvis man møder op kl. 19 skal man huske kontanter til køb af vin og øl til overpris. Orkestret har nemlig insisteret på kun at spille, hvis det får samme honorar for jobbet, som de i sin tid fik i Munkekælderen: 160 kr. – i alt!

I studiet med Øssur Johannesen.

Mandag 27. marts var jeg i Sinds studie med den færøske bassist, guitarist og trommeslager Øssur Johannesen. To timer spillede vi aldeles fri og på stedet skabt musik. Næsten halvanden times musik kom der ud af det.  Repetitivt, meditativt, vildt.

50 år!

22. maj er det 50 år siden, M/S Mitte – The Burnin’ Red Ivanhoes debuterede på scenen. Munkekælderen i Nørregade i København lagde lokale til, Niels Olaf Gudme havde formidlet kontakten, Student for Europa var arrangør. Det var en mandag. I månederne op til denne dag havde vi øvet og bygget forstærker (ental!) og højttalere. Besætningen var:

Steen Claësson, vokal og guitar, Steen Lange, bas, Per Kragh-Müller, trommer, og mig selv på altsaxofon.

På repertoiret var blandt andre sangen om Ridder Rød, den om Brilleslangen, sangen om Kaj, sandsynligvis Indre Landskab og måske Tingel-tangelmanden.

Nu må vi se, om dagen bliver fejret på dagen og med den helt originale besætning.

Jazzkursus på Johan Borups Højskole.

Jazzkurset afvikles samtidig med Copenhagen Jazz Festival, der i år ligger lidt senere end normal. Derfor starter jazzkurset i år mandag 10. juli og slutter søndag 16. juli.

Oprindeligt blev det annonceret til at ligge ugen før, men forhåbentlig har ingen af dem, der allerede har tilmeldt sig eller havde tænkt sig at gøre det, problemer med ændringen.

Lige som sidste år står jeg som kursusleder. Generelt vil jeg  i år følge princippet “På tværs og i dybden” (hvor sidste år hovedsagelig kronologi var ledetråd). Dertil kommer årets gæster, som i år er Lars Jansson, Kalle Mathiesen, Irene Becker & Pierre Dørge,  Nulle & Verdenskvartetten og Birgit Løkke. Der er desuden koncert med Stefan Pasborg og en aften i selskab med Lone Selmers og min trio.