Nyheder

I studiet med Øssur Johannesen.

Mandag 27. marts var jeg i Sinds studie med den færøske bassist, guitarist og trommeslager Øssur Johannesen. To timer spillede vi aldeles fri og på stedet skabt musik. Næsten halvanden times musik kom der ud af det.  Repetitivt, meditativt, vildt.

50 år!

22. maj er det 50 år siden, M/S Mitte – The Burnin’ Red Ivanhoes debuterede på scenen. Munkekælderen i Nørregade i København lagde lokale til, Niels Olaf Gudme havde formidlet kontakten, Student for Europa var arrangør. Det var en mandag. I månederne op til denne dag havde vi øvet og bygget forstærker (ental!) og højttalere. Besætningen var:

Steen Claësson, vokal og guitar, Steen Lange, bas, Per Kragh-Müller, trommer, og mig selv på altsaxofon.

På repertoiret var blandt andre sangen om Ridder Rød, den om Brilleslangen, sangen om Kaj, sandsynligvis Indre Landskab og måske Tingel-tangelmanden.

Nu må vi se, om dagen bliver fejret på dagen og med den helt originale besætning.

Jazzkursus på Johan Borups Højskole.

Jazzkurset afvikles samtidig med Copenhagen Jazz Festival, der i år ligger lidt senere end normal. Derfor starter jazzkurset i år mandag 10. juli og slutter søndag 16. juli.

Oprindeligt blev det annonceret til at ligge ugen før, men forhåbentlig har ingen af dem, der allerede har tilmeldt sig eller havde tænkt sig at gøre det, problemer med ændringen.

Lige som sidste år står jeg som kursusleder. Generelt vil jeg  i år følge princippet “På tværs og i dybden” (hvor sidste år hovedsagelig kronologi var ledetråd). Dertil kommer årets gæster, som i år er Lars Jansson, Kalle Mathiesen, Irene Becker & Pierre Dørge,  Nulle & Verdenskvartetten og Birgit Løkke. Der er desuden koncert med Stefan Pasborg og en aften i selskab med Lone Selmers og min trio.